Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019

Coding is FUN.... Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα European Code Week

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κώδικα, στο σχολείο μας, στο μάθημα τις πληροφορικής οι μαθητές για το μήνα Οκτώβριο θα υλοποιήσουν  μια σειρά από δραστηριότητες  οι οποίες αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό Χάρτη.

 


Σύμφωνα με τον διεθνώς αναγνωρισμένο καθηγητή του Berkeley Χρήστο Παπαδημητρίου, "Η επιστήμη των υπολογιστών είναι τα νέα Μαθηματικά"  

Η Ευρωπαϊκή κοινότητα θέλοντας να αναδείξει τη σημασία της Πληροφορικής ως Επιστήμης που είναι απαραίτητη στους πολίτες του μέλλοντος, τα τελευταία χρόνια έχει καθιερώσει το θεσμό της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κώδικα.

Ο προγραμματισμός-κώδικας, είναι μια δραστηριότητα που βοηθά στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ζωής όπως η Επίλυση Προβλημάτων- Problem Solving, η Υπολογιστική Σκέψη- Computational Thinking,  η  Αλγοριθμική Σκέψη-Algorithmic Thinking. 

Η συγγραφή κώδικα κατά την οποία οι μεγαλύτεροι μαθητές δημιουργούν τα δικά τους παιχνίδια, ενώ οι μικρότεροι "παίζουν" αποκτώντας δεξιότητες επίλυσης προβλήματος, αποτελεί μια διαδικασία ταυτόχρονα εκπαιδευτική όσο και διασκεδαστική.

Οι μαθητές, μας, για το μήνα Οκτώβριο αλλά και για όσο χρειαστεί, μέσα από κατάλληλα επιλεγμένες δραστηριότητες θα δημιουργήσουν και θα μοιραστούν μαζί σας,  Έργα που θα φέρουν τη δική τους ταυτότητα και αισθητική.

Στ1, Στ2 Scratch Games
Ε1, Ε2, Ε-ΣΤ 3Θεσίου Arduino STEAM Project.
Γ1,Γ2, ΓΔ 3θεσίου &1θεσίου Scratch.
Α, Β, ΑΒ 3θεσίου & 1θεσίου ρομποτ, σύνταξη κώδικα στο code.org και άλλες unplugged δραστηριότητες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου